2013 m. birželio 27 d., ketvirtadienis

Baltos lankos juodos avys... ( tęsinys )

6. Sherryl Woods "Puikiųjų Magnolijų" knygų ciklas. Ciklą sudaro trys istorijos apie geriausias drauges: "Kryžkelės SPA klubo" valdytoją Medę, restorano savininkę Daną Sju ir ambicingą advokatę Heleną. Bičiulės gyvena Serenityje. Miestelio pavadinimas reiškia ramybę, bet moterų gyvenimai kupini įtampos ir nenuspėjamų įvykių.
Didžiulio susidomėjimo sulaukusi trilogija įkvėpė skaitytojus ir paskatino rašytoją parašyti dar vieną knygą šiam ciklui apie Žanetą. Taigi taip trilogija tapo keturlogija.

Apie autorę: gimė1944 m. liepos 23 d. Arlingtone, Virdžinijoje, JAV. Ohajo valstijos universitete baigė žurnalistikos studijas.
Dirbo laikraščiuose ir televizijoje
Ši amerikiečių rašytoja nuo 1982 metų parašė per 110 romantikos, fantastikos ir paslaptingų svajonių romanų . Sherryl pirmuosius romanus  pasirašė Alexandra Kirk ir Suzanne Sherrill vardais.
1985 m. išleista jos pirmoji knygą kaip Sherryl Woods. 1986 m. palieka žurnalistiką ir pasineria į knygų rašymą. 






 "Pasiekti namus" - istorija apie Medę.

 
 
Keturlogijos Puikiosios Magnolijos pirma knyga.
 
Nieko nėra geriau kaip akimirka ramybės...
Medė gyvena mieste, kurio pavadinimas Serenitis reiškia ramybę. Deja, nuo tos akimirkos, kai žlugo santuoka, jos gyvenime ramybės nebėra. Dvidešimt metų paaukojusi šeimai Medė neturi nei darbo, nei darbo patirties. Užtat turi du sūnus – nesutramdomą šešiolikmetį Tajų ir plepų keturiolikmetį Kailą, kuris netikėtai praranda žadą ir užsisklendžia savyje, – iki širdies gelmių įskaudintą šešiametę dukrelę Keitę bei buvusį vyrą Bilą Taunsend su gerokai jaunesne kūdikio besilaukiančia mylimąja Noryn. Ir dvi geriausias drauges, kurioms kažkodėl šauna į galvą, kad ji, Medė, turi padėti joms įkurti sveikatingumo klubą. Negana to, trisdešimtmetis sūnaus beisbolo komandos treneris Kelas Medoks pameta dėl jos galvą – visas miestas ūžte ūžia. Istorija baigiasi tuo, kad Medė susituokia su Kelu ir laukiasi kūdikio. Noryn išvyksta gyventi pas tėvus ir palieka vieną būsimo kūdikio tėvą Bilą vieną.

„Puikiųjų Magnolijų“ knygų ciklą Sherryl Woods pradeda gilindamasi į skausmingą temą: kaip vieno iš sutuoktinių neištikimybė ir skyrybos paveikia vaikus. Romantiškiems dviejų brandžių žmonių santykiams tai suteikia gilesnės prasmės ir naujų spalvų.
– Lynne Welch

Mintis iš knygos:
  Pacituota Dorotės Parker įžvalga "Skaudžiausias kerštas - gerai gyventi".

"Gabalėlis dangaus" - istorija apie Daną Sju.

Sherryl Woods. Gabalėlis dangaus
 
Keturlogijos Puikiosios Magnolijos 2-a knyga
 
Niekada nevėlu pradėti iš naujo!
Išspyrusi iš namų neištikimą vyrą, Dana Sju visa galva pasinėrė į savo verslą. Jos jaukus restoranas Serenityje klesti. „Sulivano“ virtuvė garsėja gardžiais patiekalais, bet štai asmeninis gyvenimas prisvilęs. Danos Sju nebedžiugina net pokalbiai su draugėmis – Puikiosiomis Magnolijomis. Vis dažniau ji guodžia save kaloringais saldumynais. O paauglė dukra Enė kaip tik atsisako valgyti ir vis labiau nyksta.
Bet vienas skausmingas įvykis priverčia permąstyti gyvenimą. Išsekusi Enė atsiduria ligoninėje, ir Danai Sju tenka vėl susitikti su buvusiuoju.

Sherryl Woods tęsia „Puikiųjų Magnolijų“ ciklą. Antrojoje knygoje autorė toliau gvildena moterų gyvenimo problemas, šeimos ir draugystės temas.

Perskaičius knygą Medės mama Paula Vrėland savo kūryba išgarsėjo  visoje Amerikoje . Rudens šventėje viename paviljonų ji eksponavo savo tapybos darbus. Ronis (buvęs Danos Sju vyras), vis dar stengdamasis įsiteikti buvusiai žmonai, nupirko paveikslą su magnolijos žiedais. "Žiūrėdamas jis kone pajuto aksominį sodrių žiedlapių švelnumą". Šis paveiklsas turėjo kabėti Danos Sju restorane.
  Mintis iš knygos: "Neužmiršk pusiausvyros vertės, kai nusistatai prioritetus".
 Dangaus gabalėliu Danai Sju tapo jos buvęs vyras Ronis. Už jo ji antrąkart ištekėjo. "Nuojauta sake, kad dabar, kai susigrąžino savąjį dangaus gabalėlėį, jai nebekils noro slapta kimšti Eriko pyragus ar riebius pyragaičius. Gal šį kartą Ronis taps geriausiu vaistu jos kūnui ir palaima širdžiai ". Danai sju grėsė diabetas, nes jos motina sirgo kaip tik nuo diabeto komplikacijų. Jos dukra Enė sirgo anoreksija. Taigi ši knyga ne tik apie meilę, šeimą, bet ir sveikatą.
 
 
 

"Tarsi tikra šeima" - istorija apie Heleną.
 
Sherryl Woods. Tarsi tikra šeima
 
Keturlogijos Puikiosios Magnolijos trečia knyga
 
Gyvenimas pilnas malonių netikėtumų
Helena pasiekė visko, apie ką svajojo: baigė teisės koledžą, įkūrė teisinių paslaugų kontorą, tapo finansiškai nepriklausoma ir visoje Pietų Karolinoje gerbiama advokatė. Bet perkopusi keturiasdešimtmetį pati energingiausia (ir ciniškiausia) Puikioji Magnolija netikėtai suvokia norinti to, ką tiek metų nerūpestingai buvo nustūmusi į šalį. Jos mintis užvaldo troškimas turėti vaiką.
Tik kaip jo susilaukti, kai esi vieniša? Helena – ne iš tų moterų, kurios sėdi sudėjusios rankas ir nuolankiai laukia tinkamos progos. Ji ryžtasi draugėms įrodyti, kad yra savo likimo šeimininkė, ir sukuria slaptą planą.

Knygų ciklo „Puikiosios Magnolijos“ autorė Sherryl Woods puikiai išmano žmogaus prigimtį ir geba sukurti įtaigius veikėjų charakterius. Trečiojoje knygų ciklo dalyje rašytoja nagrinėja šeimos ir motinystės temą.
"Sveiki atvykę į Serenitį !" - istorija apie Žanetą.

Sherryl Woods. Sveiki atvykę į Serenitį!
 
Keturlogijos Puikiosios Magnolijos ketvirta knyga
 
Kai pildosi troškimai
Atvykusi į Serenitį Žaneta įgijo ne tik mėgstama darbą Kryžkelės SPA klube. Čia ji susirado ištikimų, nuoširdžių draugių, kurių jai taip trūko. Tačiau net Puikiosios Magnolijos negali užglaistyti siaubingos prarajos, atsivėrusios tarp Žanetos ir jos šeimos.
Įkalbėta organizuoti miesto šventę, Žaneta susivienija su patraukliu naujuoju miesto valdytoju. Tomas Makdonaldas – tikriausiai vienintelis žmogus Serenityje, šventėmis ir šeimos susiėjimais besižavintis dar mažiau nei Žaneta. Tačiau, ore sklandant romantiškai nuotaikai, Žaneta ir Tomas naujai pažvelgia į savo praeitį. Ir abu patiki, kad gali išsipildyti net seniai pamiršti troškimai.

Ketvirtoji Sherryl Woods knygų ciklo „Puikiosios Magnolijos“ dalis labai jausminga – apie gebėjimą atleisti ir kurti prasmingus santykius.
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą