2011 m. lapkričio 18 d., penktadienis

Skudurinės Onutės dovana projekto dalyviams

            Nuo 2011 metų Karmėlavos lopšelis - darželis "Žilvitis" dalyvauja Tarptautiniame projekte "Žalioji lėlių misija" .  9 Europos šalių ( Ispanijos, Islandijos, Nyderlandų, Portugalijos, Rumunijos, Belgijos, Slovėnijos, Turkijos ir Lietuvos) lėlės keliauja po šias šalis, turėdamos vieną bendrą tikslą:

Mokytis būti draugiškais aplinkai, rūšiuoti šiukšles bei gyventi sveikai.
           Šios lėlės atsiveža įvairius eksperimentus, kuriuos paskui atlieka patys vaikai su auklėtojomis. Pvz.: slovėnas Kekec'as parodė vaikams, kaip į plaukus ttrinamas balionas įsielektrina, piešė muilo putomis, gamino iš jogurto indelio, 4 plastikinio butelio kamštelių, ratams skirto strypelio ir storesnio kartono"vėjo mašinėles". Be to, vaikai mokosi skaičiuoti iki 5  ir keletą pagrindinių žodžių tų šalių kalba.
           Mūsų šalį atstovauja Skudurinė Onutė.

Pirmoji Skudurinės Onutės kelionė buvo į Olandiją. Ji su savimi vežėsi iš žilvičio pintą lagaminą, dienoraštį, savo pasą, keletą lankstinukų bei knygelių išverstų į anglų kalbą apie Lietuvą ir taip pat vaikų piešiniais iliustruotą bei anglų k. parašytą pasaką "Eglė - žalčių karalienė".
Ir dar... dovanojo projekto dalyviams štai po tokį mano sukurtą, siūtą, nėriniuotą ir siuvinėtą lininį maišelį.


Išsiuvinėtas lininis maišelis su nėriniais.

2 komentarai:

  1. Miela Regina, tika dabar aptikau nuostabų Jūsų blog'ą. Ačiū už mintis apie Onutę ir mūsų Žaliąją misiją. Gal galėčiau nuorodą paplatinti tarp tėvų, projekto dalyvių?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, Jolanta, nutariau leisti. Labai gaila, kad nepavyksta įkelti video įrašo į šį pranešimą, būtų labiau išbaigtas darbas. O gal jūs galėtumėte patalpinti į Youtube ir tada įkelčiau čia nuorodą?

    AtsakytiPanaikinti