2012 m. balandžio 13 d., penktadienis

Keps mamytė bandutes...

 Galiu pasigirti, kad man jaunystėje labai patiko kepti pyragus, bandeles, sausainius ir t.t. Eksperimentai mamos krosnyje gimdavo kas savaitgalį. Tada dar buvau jauna... netekėjusi... drąsi optimistė. Kai broliai sužinojo, kad aš išteku, pirmoji jų reakcija buvo tokia: tai kas mums keps bandeles, pyragus ???
 Šiandien aš karts nuo karto relaksuojuosi virtuvėje prie modernesnės technologijos nei kaimiška krosnis - elektrinės orkaitės.
 Receptų gausybėje labai sunku išsirinkti tai, ko tau norisi šiandien. Visada vadovaujuosi šiais kriterijais: produktų kiekis ir kaina, paskui seka sudėtingumas ir įsivaizduojamas skonis. Visada lengviau gaminti jau išbandytus kepinius, bet nespjaunu į tai, kaip patobulinti seną receptūrą, kad visa tai suskambėtų naujai.
 Šįkart noriu parodyti paprasčiausias bandeles, kurias pavadinau "Šulinėliais varškės" .

Joms reikės:
  • Mielės: 50 gramų

  • Pienas: 250 gramų

  • Cukrus: 50 gramų

  • Sviestas: 75 gramai

  • Miltai: 600 gramų

  • Kiaušinis: 1 vienetas

  • Cukraus pudra pabarstymui

  • Varškės kremui: naudoju "President" varškę (galima dėti vanilinę, tada nebereikia saldinti), cukraus, cinamono ir keli šaukštai manų kruopų.


  •       Mieles sumaišykite su 1 šaukštu cukraus, įpilkite šiltą pieną, 5–6 šaukštus miltų, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje pakilti.Tada supilkite ištirpintą sviestą, likusį cukrų, druską ir dalimis sijodami įminkykite miltus.  Tešlą pakildinu. Tada iškočioju piršto storumo lakštą (gali būti kiek plonesnis), su stikline išspaudžiu skrituliukus. Pusė jų sudedu į skardą ant kepimo popieriaus, patepu viršų kiaušiniu. Ant jų su šaukštu uždedu varškės. Iš likusių skrituliukų su mažesniu stikliuku išspaudžiu viduriukus ir juos uždedu ant tų skrituliukų su varške. tada dedu į orkaitę ir kepu 180 laipsnių orkaitėje kol pagelsta. Iškeptas apibarstau cukraus pudra.
    Skaniausios šviežios.


    2 komentarai:

    1. Oi, kaip seniai tokias bandeles kepiau... Turbūt prieš kokius 10 metų. Tik mes darydavom kiek kitaip: padarytus šulinėlius pripildydavom varškės ir šaudavom kepti, o kepimo vidury dar papildomai varškės įdėdavom, kad jos daugiau būtų. Ir varškė labiau pagerinta būdavo: lyg cukrų trindavom su kiaušinio tryniu, tada varškę, priedus dėdavom, o pabaigoje dar ir baltymą išplaktą. Jau net nebepamenu tiksliai, taip seniai buvo. Reikės artimiausiu metu minkyti tešlą

      AtsakytiPanaikinti
    2. Taip, tikrai galima gardinti.Mes irgi gardindavom su tryniu ir vanile, su cinamonu ir razinomis arba aguonomis, bet šįkart norėjosi kuo paprastesnių (visada juk laimi patys paprasčiausi receptukai. Man irgi buvo kilusi mintis kepant pridėti daugiau varškės, bet norėjosi tikresnio - gilesnio šuylinėlio.

      AtsakytiPanaikinti